Šta je Japansko iscrtavanje obrva?

Japansko iscrtavanje obrva ili mikroblejding je metoda polutrajnog iscrtavanja obrva. Boja se primenjuje ispod bazalne membrane koja deli epidermis od dermisa. Postupak se izvodi pomoću specijalno dizajniranih malih oštrica, kako bi se dobio efekat što prirodnije dlake – različite debljine, dužine i gustine.

 

U Dora Centru koristimo isključivo prirodne boje. One ne izazivaju alergije niti bilo kakve druge neželjene efekte. Boja obrva se ne određuje po boji farbane kose (kako to obično klijenti traže), već po boji prirodne boje kose i postojećih obrva.

Da li je ovaj tretman zapravo tetoviranje obrva?

Iako mnogi misle tako, to ipak nije tačno. Tetovaže su trajne, jer se pigment aplikuje u dublje slojeve kože. Takođe, boja koja se koristi za svrhe tetovaže je drugačija od one u mikroblejdingu. Japansko iscrtavanje obrva jeste dugotrajno rešenje, ali ne i večno.

 

Prvi tretman mikroblejdinga traje oko dva sata.

Šta posle?

Nakon što se uradi microblading obrva narednih sedam dana je bitno ispratiti instrukcije kozmetičara, te izbegavati sunce, bazen, teretanu itd. Trajna šminka kao što je microblading obrva odmah nakon tretmana izgleda dosta tamnije i gušće ali po isteku ovih sedam do deset dana dobija se pravi prirodni izgled obrva. Posle sedam dana sledi prva korekcija gde se mogu korigovati boja i gustina – i uračunata je u cenu tretmana. Najbolje od svega je što microblading obrva ima veoma dobru postojanost, naravno uz povremene (godišnje) korekcije boje.

Ukoliko ste se ranije podvrgli tetoviranju obrva ili niste zadovoljni iskustvima sa japanskim iscrtavanjem i treba vam korekcija obrva – na pravom ste mestu. Naš salon radi i uklanjanje tetovaze i loše urađenih tretmana. Kod nas se skidanje tetovaze sa obrva radi uz pomoć lasera, tako da ne ostaju bilo kakvi vidljivi tragovi, a potom se radi iscrtavanje obrva japanskom metodom. Na ovaj način microblading obrva postiže u potpunosti prirodne rezultate