You are currently viewing Epilacijom protiv neželjenih dlačica

Epilacijom protiv neželjenih dlačica

Legenda kaže da kada bi žena upecala zlatnu ribicu, jedna od tri želje koje bi poželela je i to da se trajno oslobodi neželjenih dlačica!

Dame i dlačice – Ne.

Biti žena je po nekad vrlo naporno i teško, kroz životni ciklus uživamo u blagodetima nežnijeg pola, ali se susrećemo i sa manje interesantim stvarima.

Verujem da je svakoj ženi drago što to jeste kada se pogleda u ogledalo nakon nove frizure, promeni boju kose, ponese novu šminku, vidi kako samo na njoj dobro izgleda nova haljina…

Uprkos tome, ima i druga strana medelje, deo u kom retko koja žena uživa – depilacija. Bolna tačka svih dama.

Znate onaj osećaj kada leti ne obučete kratku haljinicu jer se „čuvate“ da uporne dlake dovoljno porastu ili kada upotrebite brijač jer vas je strpljenje izdalo, a one se brže bolje vrate upornije i jače?

Tu je i epilator – spravica koja, po iskustvu mnogih žena napravi još veći problem, a to su urasle dlake. E, to je tek tema za sebe, kad i nakon depilacije na desetine njih stoji tu, pa ide i najbolniji deo, čupanje istih pincetom, pa ranice, onda naravno čekate da se ranice povuku da uletite u novu haljinu, one srastu ali dlačice su već tu. I tako se nađete na početku začaranog kruga.

Prosto se umorite, zar ne??

Jedino trajno i delotvorno rešenje je – epilacija. I izlazite iz te borbe sa osmehom, kao pobednik.

Epilacija predstavlja najsavremeniju metodu uklanjanja neželjenih dlačica sa tela. Prvi put laser je bio primenjen još pre 20 godina, a u današnje vreme prihvaćen je kao proverena, ispitana i sigurna metoda u dermatološkoj praksi i široko se primenjuje.

Laserska epilacija sprovodi se na celom telu i metoda je izbora za svaku savremenu ženu i muškarca koji se žele rešiti dlaka na bezbolan, brz i efikasan način.

Za maksimum šest tretmana vaš problem je rešen, iako ćete rezultate videti već nakon prve epilacije.

Želimo to – kako???

Verujemo da ste zadali sebi pitanje – kada je pravo vreme da je uradim? I odgovor je jednostvan – što pre. Novija generacija lasera se primenjuje bez obzira na to da li je koža osunčana ili ne, potrebno je samo da se pre i posle epilacije poštedine sunčevih zraka dva dana, i to je sve.

Sada kada smo rešili dilemu oko toga da li su osunčana koža i aparat za epilaciju prijatelji, da pređemo na još neke stvari koje su vrlo bitne kada je epilacija u pitanju.

Epilacija funkcioniše samo kada su dlačice u fazi rasta, pa nikavo čupanje dlaka kada krenete sa epilacijom ne dolazi u obzir. Znači, zaboravite na vosak, bol i irititanu kožu kada krenete sa laserskom epilacijom. 

Kako izgleda treman laserke epilacije?

Vrlo jednostavno, dan pre detaljno izbrijete deo tela koji epilirate, i vaš deo je gotov.

Sam postupak je više neprijatan nego bolan, osećate peckanje dok aparat prodire do korena dlake i uništava ga.

Prvi tremtan je i najneprijatniji, osim toga što to radite prvi put, novo vam je i nepoznato, koren dlake je najjači. A svaki naredni tretman je sve manje neprijatniji.

Rezultati trajne epilacije?

Nakon 6 tretmana bude uništeno 80-90% dlačica. Ali kako dlaka mora da bude u fazi rasta, uvek preostanu neki folikuli koji se ne unište. Ipak, one dlačice koje se ne unište, postaju slabije i daleko bolje od svoje prvobitne verzije.

Da li epilacija ima “korekciju“?

U cilju dugoročnijih rezultata, a upravo zbog tih folikula neaktivnih tokom tretmana – preporučuje se ponavljanje tretmana jednom u dve godine godine, tj. odlasci na održavanje. Ovo naravno zavisi od toga koliko folikula je preživelo, što je se razlikuje od osobe do osobe.

Složićete se da epilacija u odnosu na bilo koju drugu metodu uklanjanja dlačica zvuči kao bajka. 🙂

Pitali smo dame koje su epilaciju obavile u Dora Centru da nam pomognu da njihovo iskustvo kroz ovaj tekst prenesemo i drugim damama, složile su se oko jedne stvari:

Da život dele na pre i posle laserske epilacije. 🙂

Konsultacije i dodatna pitanja možete obaviti putem sledećeg linka: https://doracentar.rs/laserska-epilacija/

Tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja i nedoumice vezano za ovaj fenomenalan tretman.

 

Ostavite odgovor